2012. március 25., vasárnap

A kakukkfüvet arra használjuk, amire a jó Isten teremtette


APIDIÁR® Plusz oldat

Ismerjük a dalt:
Mire alapozza a meggyógyulást a dalnok? Hát többek között a bimbós majoránnára.
Mi a méhek egészsége érdekében ajánljuk Önnek a majoránnát is képviselő APIDIÁR® Plusz oldat készítményünket.
Az APIDIÁR® Plusz oldat készítmény a kakukkfüvet is képviseli.

Már sejthetjük, hogy a kakukkfűnek mi végre adott a jó Isten mézes illatot, varázslatos zamatot.

               Borsikafű                                           Majoranna                                      Szurokfű

Fűszertáramnak a kakukkfű mellett még van három kedvenc növénye. Ezek így négyen: négy, jó családból való fűszer.
Táblázatunk mutatja, hogy négy kedvenc fűszerünk mindegyike az Árvacsalánfélék családjába tartozik.
Csak az igazán kíváncsi olvasó kedvéért mutatom be a két legfontosabb hatóanyag, a  timol és a karvakrol képletét.[1]

A kakukkfű és a majoránna már április végétől kezd el virágozni, és virágaikra számíthatunk szeptemberig.
A borsikafű és a szurokfű virágai június végétől várják a méheket, és szolgálatban maradnak októberig.
Abban megegyezhetünk a költőnővel, hogy virágaiknak bódítóan mézes illata van, mely ugyancsak vonzza a rovarokat, s köztük a méheket is.
Illatukat nyilván illóolajtartalmuktól kapják, melyeknek jellemző hatóanyagaik is jórészt megegyeznek, ahogy táblázatunk mutatja.
Nem véletlenül tekintjük ezeket a növényeket mind fűszer-, mind gyógynövényeknek: évezredes tapasztalatunk van fűszer- és gyógyhatásukról is:
-                     fűszerhatásukkal javítják a méhek szervezetének működését, az emésztést, segítik a táplálék- és a takarmánykomponensek hasznosulását, támogatják az immunrendszer működését;
-                     mikrobaölő anyagként segítik a szerre érzékeny, fertőzést okozó mikroorganizmusok – baktériumok, gombák, vírusok, mikroparaziták - és egyéb élősködők fertőző hatásának megelőzését és kezelését.
Ezek a növények a természetben is komoly szerepet játszottak valamikor és játszhatnának ma is a méhek egészsége érdekében – ha egyáltalán a méhek ezekhez hozzáférhetnek.
Ezek a tapasztalatok és ismeretek, illetve a tavasztól őszig tartó virágzásuk, a természetben betöltött szerepük alapozták meg azt, hogy az APIDIÁR® készítményeinknek meghatározó összetevői legyenek.
Az APIDIÁR® Plusz oldat baktérium, gomba és atka fertőzés esetén biztosít segítséget. Az APIDIÁR® Plusz oldat hatóanyagaival folytatott sok, gondos vizsgálat mutatja baktérium- és gombaölő hatásukat. Széleskörű tapasztalat az is, hogy a testneveket szívó parazitákra féregűző hatásuk van; ennek alapján érthető atkákat gyérítő hatásuk is.
Adagolható az APIDIÁR® Plusz oldat cukorszirupba és ivóvízbe is: 1-3 ml-nyi mennyégben 10 liter szirupba vagy 10 liter ivóvízbe.

APIDIÁR®, APIVIT KATALÓGUS, ÁRJEGYZÉK - letölthető >>ITT<<

Megrendelés:
+36-30-30-34-666
EKO-PHARMA Kft.
1063 Budapest, Szív utca 15.


Jó egészséget, jó munkát, sikeres évkezdetet kívánok:
dr. Sümegi Mihály

Utóirat: Ha úgy gondolja, hogy méhészkollégáinak is hasznos ismereteket tartalmaz, kérem, küldje el nekik levelemet. Önnek is érdeke, hogy környezetében erős, egészséges méhcsaládok legyenek!
SM



[1] Ugye, nagyon figyelmesnek kell lennünk ahhoz, hogy felismerjük köztük a különbséget! Alkalmazástechnikai szempontból is rokonok, sőt növelik egymás hatását; erre mondjuk, hogy szinergikus hatásuk van. És ha kézbe vesszük őket? Meglepődünk a különbségen: a karvakrol már fagypont fölött, 0oC-tól folyékony, míg a timol szobahőmérsékleten szilárd anyag, olvadáspontja 50oC.