2012. március 8., csütörtök

Szelídgesztenye az embernek a zord, téli napokra, méheinknek tavaszra is!


Az APIDIÁR® BLACK oldat szelídgesztenye kivonatot tartalmazó készítményünkkel kívánjuk az Ön méhész tevékenységét segíteni! Ha a paraziták átteleltek volna! Jobb az óvatosság!

Az ember törődik saját egészségével!
Ezt mutatja kedvenc téli idénygyümölcsünk, a szelídgesztenye legkülönbözőbb módon való fogyasztása is. Ez a szezonális gyümölcs nem véletlenül népszerű, hiszen amellett, hogy tápláló csemege, föl se fogjuk, hogy a szelídgesztenye hányféle módon alkalmazható alternatív gyógyszerként is: az a tapasztalatunk, hogy a gesztenyét bármilyen formában készítjük is el – sütve, főzve, teának, levesnek, kompótnak, krémnek, pürének - mindenképpen van gyógyhatása.
A szelídgesztenye szezon számunkra lassan lejár, ideje, hogy eszünkbe jusson, hogy a szelídgesztenyét alkalmazzuk méheink egészsége érdekében is!

A szelídgesztenye: táplálék, élvezeti cikk és gyógyszer!
A szelídgesztenye gyógyhatásait az ember már évezredek óta számon tartja. A nyálkahártyára ható inger megnyugtatására a legjobb gyógyszer a gesztenye júniusban, júliusban leszedett leveléből készült tea. A népgyógyászatban mind levelének, mind termésének főzetét erős köhögésre, megfázásra, téli meghűlésre, valamint asztmára adják, míg a fölvágott gesztenye nyersen fogyasztott belsejével görcsöt, hasmenést kezelnek. Nagy káliumtartalma megnyugtatja a beleket és pótolja az elvesztett ásványokat. A kéreg megszárítva, elporítva, mézzel keverve kiváló köhögés- és vérzéscsillapító. A szelídgesztenyéből olyan gombaölő anyagot is sikerült kivonni, mely számos gombás megbetegedést okozó mikroorganizmust képes elpusztítani.

A szelídgesztenye-virág méz: táplálék, élvezeti cikk és gyógyszer!
A szakértő mézfogyasztók szerint a meglehetősen ritka, különleges illatú és aromájú, sötétbarna színű gesztenye-virág méz a leghatékonyabb, legfinomabb, legjobb méz, a mézek királya. A virágmézek közül a legmagasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik. A méhészek a szelídgesztenye-virág méz gyógyhatásaira figyeltek fel.
A szívre gyakorolt jótékony hatása jól ismert (szívizom-erősítő), de kimerültségre, étvágytalanság ellen, értisztító hatása miatt visszérproblémák, trombózis, vérszegénység esetén is kitűnő. Mandulagyulladásnál a méz baktériumölő, gyulladáscsökkentő, nyálkaoldó hatása érvényesül. Erdélyi hagyomány szerint: a szelídgesztenye-virág méze fokozza a potenciát.

A szelídgesztenye-kivonat: méheink fontos táplálék-kiegészítője!
Az APIDIÁR® Black oldat készítmény az antibiotikus hatású fűszernövények mellett szelídgesztenye kivonatot is tartalmaz.
Fűszernövényeinkről már elmondtuk, hogy
-         fűszerhatásukkal javítják az étvágyat, a tápanyag-hasznosulást, az immunrendszer működését,
-         antibiotikus hatásukkal elpusztíthatják a kórokozókat, miközben támogatják a szervezet hasznos mikroorganizmusait,
-         féregűző hatásukkal riasztják a szervezet nedveit szívó parazitákat.




Ezek mellett a fűszernövények mellett van az APIDIÁR® Black oldat készítményben szelídgesztenye kivonat is. Legmarkánsabban a gesztenyekivonat tannintartalmának hatását érzékeljük. Gyorsabb segítséget ad a hasmenéses megbetegedések, jelesül mikroparaziták okozta hasmenések esetén: gyorsan elmulasztja a hasmenéses tüneteket, jelentősen hozzájárul a belső mikroparaziták elpusztításához.

A méhészetben a legkomolyabb belső parazita kártevő a nozéma.
A Nosema apis hatására tavaszi vészként (Frühjahrschwindsucht) már az 1800-as években felfigyeltek svájci méhészek. Magát a kórokozót Zander német méhész 1909-ben írta le.
Az 1940-es években az erdélyi tudós professzor, dr. Szabó Albert szerint egyensúly áll fenn a nozémával szemben, mely egyensúlyt a család ellenálló képessége tartja fenn.
Ha ez az egyensúly fölborult, a méhcsaládokat a Nosema apis megbetegítette, azt dr. Szabó Albert
-          egyrészt a rossz időjárási viszonyok, szakmai hibák és túlzsúfoltság okozta stressztényezőkre,
-          másrészt a szűkös vagy természetellenes táplálkozási problémákra vezette vissza.
Ilyenkor az áttelelés megviseli a méheket, a legyengült méhek szervezetében pedig jól áttelelnek a paraziták. S tavasszal kezdődnek a gondok! Erre az esetre gondolva írtuk, hogy jobb az óvatosság! A kór megjelenésének megelőzésére ajánljuk az APIDIÁR® Black oldat készítményünket.

Az EKO-PHARMA Kft. a napjainkban már készülő gyúrt cukorlepényekbe is ajánlja az APIDIÁR® Black oldatot: 10 kg cukorlepénybe mindössze 5 ml APIDIÁR® Black oldat szükséges.
A 2000-es években, Európában is megjelenik az Ázsiából elterjedő Nosema ceranae. Ez akkor támad, amikor már bízunk abban, hogy a nozéma-problémát megúsztuk.
Adagolható az APIDIÁR® Black oldat cukorszirupba és ivóvízbe is: 1-3 ml-nyi mennyégben 10 liter szirupba vagy 10 liter ivóvízbe.



Nemcsak az Ön jó évkezdését támogatja 2012. március 31-ig tartó akciónk, de kedvezőbbé teszi további együttműködésünket is: a vásárolt tétel mennyiségétől függetlenül Ön nagykereskedelmi árkategóriába kerül.

Kiszerelés a méhészetek méretéhez igazítva: 100, 500 ml, 1, 5 liter.

APIDIÁR®, APIVIT KATALÓGUS, ÁRJEGYZÉK - letölthető >>ITT<<

Megrendelés:
+36-30-30-34-666
EKO-PHARMA Kft.
1063 Budapest, Szív utca 15.


Jó egészséget, jó munkát, sikeres évkezdetet kívánok:
dr. Sümegi Mihály

Utóirat: Ha úgy gondolja, hogy méhészkollégáinak is hasznos ismereteket tartalmaz, kérem, küldje el nekik levelemet. Önnek is érdeke, hogy környezetében erős, egészséges méhcsaládok legyenek!
SM