2012. szeptember 2., vasárnap

APIDIÁR® A MINDENNAPI FŰSZER

ÁLLANDÓ ÉBERSÉG!


Mindennapjainkban nem könnyű a helyzetünk az ellenség szeretetével. Imádság szintjén még csak-csak. De a gyakorlatban már a hadifoglyokkal se egyszerű. Hát még, ha valaki a szemben lévő lövészárokból tüzel ránk! Állandó készenlétet, éberséget igényel!
Az ilyent hogy lehet szeretni?
Aki volt katona, az tudja, hogy milyen volt a riadó és a fokozott harckészültségi állapot: még 12 vagy 24 óra is sok volt belőle!
El sem képzelhető egy életen át! Pedig: Kórokozóink olyan ellenségeink, akik egy életen át éberséget igényelnek!
A kórokozóink bennünk, méheinkben, kaptárainkban élnek: egy életen át tart a lappangási idő! Ha csak!
Ha csak nem játsszák ki lankadó éberségünket, pontosabban gyengén működő immunrendszerünket. Ha sikeresen támadnak, arra mondjuk, hogy megbetegedtünk, megbetegedtek a méheink. Erre mi keményen ellentámadunk. Többnyire sikeresen. Vagy nem.
De a sikeres ellentámadás esetén is milyen sok veszteséget kell elszenvednünk, amíg nem győzünk. Lehet, hogy napokat, heteket esünk ki a munkából. Lehet, hogy a betegség megtizedeli – esetenként elpusztítja – méhcsaládjainkat.
Győztesként is szomorú látvány az elesettekkel teli csatamező!

DE KI BÍRJA AZ ÁLLANDÓ KÉSZENLÉTET IDEGEKKEL?

Senki! Nem is az a megoldás! Hanem a normális élet! Az az ellenségeink, kórokozóink szemszögéből már ellentámadás.
Nem is gondoljuk, hogy vannak olyan egészségvédő szokásaink, amelyeket nap mint nap anélkül gyakorolunk, hogy abból külön ügyet csinálnánk. Gondoljunk bele: nincs egy alapos, egész életre szóló fogmosás! Azt naponta gyakoroljuk. Ki így, ki úgy. Apai nagyapám például soha nem hagyta volna ki: egy feles törköllyel – jól megforgatva a szájában - minden reggel áldozott az egészségének.
De azt se gondoljuk, hogy: Ma este jól besózunk minden ételt, aztán már nem lesz gondunk a sóra életünk végéig! A valóság az, hogy mindennap étkezünk és mindennap sózunk, anélkül, hogy ebből külön ügyet csinálnánk.

ÉS HA A KÓROKOZÓK SIKERESEN TÁMADNAK?

Nem biztos, hogy a kórokozókra kell haragudnunk! A kórokozó bennünk, környezetünkben, a méhekben, a környezetükben él anélkül, hogy bármi jele lenne annak. És ha sikeresen támad? Akkor bizony azt jelzi, hogy nem tettünk meg minden szükségeset, vagy legalább egy valamit egészségünk, méheink egészsége érdekében. Elgondolkozhatunk azon, hogy haragudnunk kell-e a kórokozókra, amelyek felhívják a figyelmet munkánk hiányosságaira.

CSAK AZT TEGYÜK, AMI MINDENNAPI ÉLETÜNKNEK RÉSZE!

Nézetünk szerint nem szabad valami különleges, máskor sosem alkalmazott módszerre, anyagra gondolnunk magunk és méheink egészségének megóvása érdekében. Az ember is, az állatok is, így a méhek is a táplálkozás útján hozzájutottak az életükhöz szükséges minden anyaghoz egész történelmük során.
Igen. Naponta étkezünk. Eszünk. Iszunk.
Akkor mai tudatos egészségvédelmünknek is az étkezés lehet a rendszeres alappillére, alkalma.

EGÉSZ ÉLETÜNK AZ EGÉSZSÉGÜNK VÉDELMÉRŐL IS SZÓL, ÉS EZT SZOLGÁLJA TÁPLÁLÉKUNK SAVA-BORSA IS


Sok elmélet és gyakorlati módszer hívja fel figyelmünket az étkezés és egészségünk kapcsolatára. Ahogy szoktuk mondani: a kellő mennyiségű és megfelelő minőségű táplálék kell az egészséges élethez, a normális teljesítményhez. És persze nem feledkezhetünk el a fűszerekről: azok ételünk sava-borsa és egészségünk leghűségesebb, leghatékonyabb szolgálói. És a fűszereket se egyszer alkalmazzuk, nagy mennyiségben, aztán hatásuk életünk végéig kitart, hanem naponta alkalmazzuk, ésszerű mennyiségben.

Az APIDIÁR® készítményeink gyártásához alkalmazott antibiotikus hatású gyógynövények is naponta, ésszerű mennyiségben alkalmazott fűszerek.

Azért hívják az APIDIÁR®-t a tudósok a táplálkozás=nutricium latin szó alapján nutribiotikumnak.
Ez a meghatározás többet jelent, mint divatozás, mutatja az APIDIÁR® lényegét:
- a táplálkozás során rendszeresen alkalmazzuk,
- támogatja a szervezet működését,
- támogatja a szervezetet a kórokozókkal szemben,
- majd az emésztés során kiürül a szervezetből.

APIDIÁR® AZ EGÉSZ VILÁG!

Igen, a méhek a természeti környezetben, normális esetben a tavasztól őszig virágzó növényekben nap, mint nap megtalálják a maguk természetes nutribiotikumát!
Eddigi fejtegetéseinkben láttuk, hogy a civilizáció ugyancsak megtizedeli ezeket a természetes nutribiotikumokat. Nemrég sirattuk el közülük nekünk talán a legfontosabbakat: a tisztes füvet és
tisztes családja számos tagját. Mégis a tapasztalat alapján azt gondolhatjuk, hogy jó hordás mellett a méhek a természetben hozzá tudnak jutni ezekhez a természetes nutribiotikumokhoz.
De azt nyilvánvalóvá kell tennünk, hogy ha a hordás hiánya, vagy a tavaszi vagy őszi serkentés céljára méheinket mi tápláljuk, akkor nekünk kell gondoskodni táplálékuk sava-borsáról is.
Az APIDIÁR® azzal is segíteni kívánja az Ön tevékenységét, hogy alkalmazása nem igényel különleges műveleteket: a méhek etetésénél alkalmazása nem külön munka, csak külön gondoskodás!
És ha méheinkkel való napi gondoskodást Szent Ambrus reggeli imája szerint folytattuk, akkor zárhatjuk napunkat a méhészek védőszentjének esti imájával.



Így aztán bíztatjuk Önt, hogy alkalmazza az Árvacsalánfélék minden jó tulajdonságát képviselő és minden kedvező hatását közvetítő APIDIÁR® készítményeinket egész évben, de a téli felkészülés idejében különösen!



Az APIDIÁR® BLACK oldat és az APIVIT B COMPLEX vitamin oldat legyen benne a serkentő etetés során adott cukorszirupban. Az APIDIÁR® BLACK oldatot ne felejtsük ki az itatóvízből sem.
E törekvését támogatjuk méhészeti termékeink szeptember 15-ig tartó 15%-os kedvezményével.

Önnek és méheinek is jó munkát és jó egészséget kíván:
dr. Sümegi Mihály

Kövesse híreinket a Facebook oldalunkon!


Látogasson el webáruházunkba!